fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Danny Boere is ondernemer. In het dagelijks leven is hij accountant, belastingadviseur en vennoot bij Oudshoorn & Schoe Accountants en Belastingadviseurs B.V. In zijn vrije uren besteedt Danny veel tijd aan vrijwilligersactiviteiten. Motto: alles wat je geeft, krijg je een keer terug.

dboere@oudshoornschoe.nl

0348-418816

Papieren krant

15 december 2022 | 2 minuten lezen

Af en toe moet ik nog wel eens terugdenken aan de jaren ‘90, mijn tienerjaren. Dat ik dacht: ‘waarom heb je een mobieltje nodig? Iedereen heeft toch het nummer van mijn huistelefoon?’ en dat het gewoon was om het tikkende geluid van de computer te horen als het internet aan stond. Toch ben ik blij dat we nu in een andere wereld leven, 25 jaar later!

De digitale wereld valt niet meer weg te denken uit ons leven. Zakelijk is automatisering hard nodig om de bedrijfsprocessen te verbeteren, dat zie je overal terug. Wij zijn daar als kantoor al jaren geleden mee gestart en de afgelopen vijf jaar is dat in een stroomversnelling geraakt. Soms wordt er wel eens gezegd dat diverse banen zullen verdwijnen door de automatisering en daar ben ik ook echt van overtuigd. Voor ons accountants zal dat niet gebeuren, want vergeet niet hoe belangrijk de denkkracht en flexibiliteit van onze hersenen zijn voor bijvoorbeeld advisering. Nog afgezien van de emotionele en empathische kant.

Onderschat ook de kracht van sociale media niet. Al ruim zestig procent van onze totale informatievoorziening komt via het mobieltje bij ons binnen. Wie gaat er tegenwoordig nog naar websites van een NU.nl of Telegraaf? App installeren en je krijgt elke dag de meest actuele nieuwsberichten via je telefoon of tablet. De jeugd leeft op hun mobiel. Is dit slecht? Nee, omdat het eenmaal de tijd is waar we in leven. Op scholen wordt ook al heel veel digitaal les gegeven. Eén nadeel, het handschrift wordt er niet beter op. Er zijn hele sociale platforms waar kinderen zich erg prettig bij voelen. Zeker in coronatijd ontwikkelde zich dat snel. Maar oké, een biertje in de kroeg of de sportkantine met vrienden en vriendinnen voor het sociale contact zou ik niet overslaan.

Waar ik mij wel zorgen over maak is de veiligheid en de risico’s. Dagelijks zie je wel weer berichten voorbijkomen over dat bedrijven zijn gehackt. Dat brengt digitalisering ook met zich mee, al zijn risico’s wel van alledag. Zo ook het investeren in cryptovaluta. Zeker als het in commerciële handen is, pas op! Getuige de crash van FTX onlangs waarbij miljarden zijn verdwenen.

Zo, het is weer bijna zaterdag. Alle digitalisering is top, maar ik duik toch echt met een verse bak koffie in mijn krantje dat vanmorgen op de deurmat is gevallen! Heerlijk, dat papier!

InterviewDienstverleningAccountancyFinanciële dienstverleningWoerden