Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Utrecht heeft een nieuwe wethouder: Susanne Schilderman
23 juni 2022 | 2 minuten lezen

Foto: Bas van Setten

Susanne Schilderman is aangesteld als nieuwe wethouder en wel als wethouder financiën, economische zaken, circulaire economie, openbare ruimte, markten en havens en Utrecht Science Park. Ze neemt daarmee de rol over van Klaas Verschuure.

Schilderman (1992) werd namens D66 op 9 juni aangesteld. Ze is nog relatief jong, maar heeft al de nodige ervaring in de politiek. Ze was bijna zeven jaar raadslid en (vice-)fractievoorzitter voor D66 in de Utrechtse gemeenteraad. Zij heeft zich onder meer sterk gemaakt voor goede inrichting van fietspaden, meer groen in de buurt en betaalbare woningen. Schilderman werkte tot 2022 bij de vereniging van woningcorporaties Aedes en daarvoor bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de financiële kant van woningcorporaties. Zij studeerde Publieke Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen in Utrecht.

In actie tegen voedselverspilling
Schilderman kwam op donderdag 23 juni in actie tegen voedselverspilling. Samen met Too Good To Go, wereldwijd de grootste app tegen voedselverspilling, zal ze de stad ingaan en op ludieke wijze zoveel mogelijk ondernemers bewust maken van het feit dat het tegengaan van voedselverspilling van zeer groot belang is. Ze gaan langs bij onder andere restaurants, bakkers en supermarkten.

Utrecht