fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

‘We zijn een serviceslijterij die gericht is op beleving’

De winkel van Annelies en Rogier de Mol in Driebergen staat vol met prachtige whisky’s, wijnen en champagne. Volgens het ondernemersechtpaar gaat hun werk echter over meer dan de verkoop van dranken. ‘Mensen willen beleving’, aldus Rogier. Wat dat inhoudt, vertellen de eigenaren van De Mol Drankenspecialist ons temidden van de meest exclusieve dranken. Want naast het reguliere assortiment, staan er flink wat speciale flessen in de schappen. ‘We zijn niet voor niets drankenspecialist!’ 

Met twee winkels in Bilthoven en Driebergen én een succesvolle webshop hebben Annelies en Rogier hun handen al aardig vol. De winkels zijn echter maar één onderdeel van hun werk. ‘We zijn een echte serviceslijter’, vertelt Rogier. ‘We verkopen hier de gewone fles jenever aan opa, maar gaan ook een stapje verder. In assortiment én in onze dienstverlening. Het is de beste manier om ons te onderscheiden van de landelijke ketens en internetslijterijen. Wij gaan eigenlijk verder waar zij stoppen. Dat betekent qua assortiment dat we meer bijzondere flessen hebben staan. We hebben 450 soorten wijn in de schappen in alle prijscategorieën en hebben daarnaast een groot assortiment aan gedistilleerd, champagne en whisky. Wil je wat bijzonders, dan heb je bij ons wat te kiezen. Zo hebben we meerdere soorten champagne staan van een paar honderd euro en kan je bij ons ook exclusieve whisky’s kopen. Die flessen kosten soms wel vijfduizend euro en worden meestal als investering gekocht door verzamelaars. Als ze de slijterij verlaten zijn ze soms alweer meer waard. Je moet echter wel weten wat je koopt. Wij adviseren klanten hierin en hebben een vaste klantenkring die we actief informeren wanneer er iets bijzonders binnenkomt. Dan is het vaak dezelfde dag nog verkocht.’

Veel flessen open

‘We organiseren regelmatig proeverijen’, vertelt Annelies. ‘Hier in de winkel hebben we achterin een proeflokaal waar sowieso al veel flessen open staan, maar een paar keer per jaar organiseren we evenementen waar je als liefhebber écht wat bijzonders kan proeven. Zo organiseerden we onlangs een viergangendiner bij sterrenrestaurant La Provence in Driebergen, waar we allemaal bijzondere whisky-spijs combinaties hadden gemaakt. Daar ging ook een fles open van elfhonderd euro. Het is superleuk om die met de gasten te kunnen proeven. Juist die bijzondere flessen zijn voor de verzamelaar óók bijzonder, omdat ze die thuis niet snel opentrekken. Voor november staat onze winterse wijnproeverij weer gepland in Antropia in Driebergen. Daarnaast zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons whiskyfestival in maart. Dat is een flinke organisatie, omdat er ruim driehonderd man op af komt. Maar er valt ook wat te proeven, want vaak staan er wel honderd flessen open. Voor ons zijn het belangrijke evenementen, omdat we hiermee extra beleving creëren voor onze klanten.’

‘Wil je wat bijzonders, dan heb je bij ons wat te kiezen’

Relatiegeschenken op maat

Annelies en Rogier nemen ons mee voor een rondje door de zaak. We lopen door het proeflokaal, langs de enorme wand met whisky’s en langs de kleurrijke flessen gedistilleerd van BEEK. In het magazijn laten Annelies en Rogier de grote inpaktafel zien. Met de feestdagen in zicht, bereiden ze zich bij De Mol alweer voor op de vele relatiegeschenken die het magazijn zullen verlaten. ‘Relatiegeschenken zijn bij ons altijd op maat’, vertelt Rogier. ‘Ook dat is vanuit de gedachte dat we een serviceslijter zijn. Bij ons kies je niet uit vooraf samengestelde pakketten, maar geef je simpelweg je wensen door. Dat kan een mooie fles champagne zijn met twee glazen, een alcoholvrij pakket, maar ook een groot samengesteld pakket met allemaal andere producten. Daarin zoeken we de samenwerking met lokale ondernemers. Wil een klant chips, dan kan dat ook gewoon, maar we proberen er wel net even wat bijzonders van te maken. Het moet een gepersonaliseerd geheel zijn, wat past bij de klant. Die levert de wensen en eventueel een leuke boodschap aan en wij doen de rest. Ook de verzending.’ 

Alles voor de borrel

We lopen vanaf de inpaktafel door naar de koelcel, gevuld met fusten. In de ruimte ernaast staan verschillende mobiele barretjes, glazen en tafels opgeslagen. ‘Hier staat ons verhuurassortiment’, vertelt Rogier. ‘Het is nu vrij leeg, omdat we veel hebben verhuurd. We hebben eigenlijk alles voor de borrel. Glazen, barren, een grote tent, noem het maar op. En natuurlijk de dranken. Daarbij rekenen we pas achteraf af. Dus we leveren een compleet assortiment en nemen weer retour wat ongeopend is. Alleen wat gebruikt is rekenen we af. Zo heb je nooit tekort tijdens je feestje. Ook dat vinden we passen bij onze insteek om als serviceslijter nét even meer gemak te bieden.’

De volgende evenementen en proeverijen staan op de planning:

Winterse Wijnproeverij – 5 november – Antropia Driebergen

Wilde Whiskydiner – 15 & 22 november – Heeren van Drieberen

Masterclass Graham’s Port – 29 november – Heeren van Driebergen

Whisky Festival – 3 maart 2024 – Antropia Driebergen

www.demoldranken.nl

OntwikkelingenGroothandelFood (groothandel)Utrecht