fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Danielle Pels is marketeer, eigenaar van InterDaan en actief in vele (Woerdense) organisaties.
In haar vrije tijd speelt ze graag een potje waterpolo.
danielle@interdaan.nl | 0634826435

Woerden op zijn mooist

15 juni 2022 | 2 minuten lezen

Vorige maand vond “De 24 uur van Woerden” plaats. Ik was, samen met een hele grote groep Woerdenaren, medeverantwoordelijk voor de organisatie. Dit keer goten we het in een nieuw jasje. Een ware metamorfose. Na vier edities in het mooie Molenvlietpark streken we nu neer in het Woerdense Westdampark in het centrum van de stad. Dat zorgde voor extra veel aanloop; nieuwe plaatsgenoten die kennis maakten met het evenement. En tegen alle verwachtingen in haalden we het gigantisch recordbedrag van 109.000 euro op voor het Woerdense Inloophuis “Leven met kanker” en Het Prinses Máxima Centrum.

Waarom zeg ik tegen alle verwachtingen in? Omdat de voorbereidingen voor deze estafetteloop deze keer niet ideaal waren. Tot januari zaten we in lockdown, waardoor acties om geld op te halen lastig waren en het was tot het laatste moment spannend of mensen wel in groten getale bij elkaar durfden te komen. Waren bedrijven wel bereid te sponseren na twee ellendige coronajaren? Wilden artiesten gratis optreden nadat ze al bijna twee jaar geen inkomen hadden? Wilde de horeca wel barkeepers leveren? Terwijl ook daar de omzet niet zo lekker was de afgelopen jaren en men kampt ook nog met een personeelstekort! Er is zelfs een moment in onze voorbereiding geweest waarop we twijfelden of we het dit jaar wel moesten laten plaatsvinden.

Maar waar een kleine stad groot in kan zijn! Wat een kracht en creativiteit komt er dan uit de Woerdense samenleving. Maatschappelijk betrokken ondernemers en vrijwilligers trokken samen op, legden de lat hoog en kwamen tot grote hoogte. Niet alleen de enorme opbrengst, maar met name ook de warme gesprekken, de tranen en het samen lachen maakten deze 24 uur zo bijzonder.

‘Waar een kleine stad groot in kan zijn’

Een heel groot dank je wel aan alle lieve mensen die hiervoor gezorgd hebben. Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Ik doe toch een poging.

Alle teamcaptains en lopers, de muzikanten en horeca die gratis meewerkten, de foodtrucks die een deel van de omzet hebben afgestaan, de Woerdense pers, RPL Woerden die liveverslag deed samen met TTS Woerden, alle mannen die dagen bezig zijn geweest met de op- en afbouw, de Woerdense bedrijven die geld doneerden om de organisatiekosten te dekken, waardoor de volledige opbrengst van de deelnemers naar de goede doelen gaat en natuurlijk alle lieve stuurgroepleden en vrijwilligers waar ik mee mocht samenwerken.

De les die ik leerde: verander af en toe eens iets aan een succesvol concept. In dit geval de locatie; dat geeft weer nieuwe energie. Ik gloei nog even na. Dank je wel, Woerden!

DienstverleningAccountancyWoerden