fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Zakendoen in de Europese stad van het jaar

Ondernemen vanuit het hart is een gegeven in Amersfoort. Als geografisch middelpunt van Nederland staat de Keistad met alle windrichtingen in verbinding. De Europese stad van het jaar is gevuld met gepassioneerde ondernemers die graag een stapje extra zetten. Voor hun eigen bedrijf, voor de mensen en voor hun omgeving.

Begin november is Amersfoort door de internationale Academy of Urbanism uitgeroepen tot “European City of the Year”. De jury prijst de stad vanwege de kwaliteit van leven, vooruitstrevende planning en vernieuwing terwijl het unieke erfgoed en karakter behouden blijven. Burgemeester Lucas Bolsius reageert met trots: ‘Er zit generaties lang werk in het bouwen aan een stad. Amersfoort is in vijftig jaar enorm gegroeid en gemoderniseerd, maar de historie en de mensen zijn nadrukkelijk centraal blijven staan. De erkenning in deze award is er aan alle Amersfoorters die dag in, dag uit samenwerken om de stad zo bijzonder te maken. Van het kleinste initiatief tot aan de verst reikende plannen voor de toekomst zijn Amersfoorters altijd betrokken en actief in hun omgeving.’

Om deze regionale plannen en ondernemingen uit te lichten, is er de website AmersfoortBusiness.com. Dit is een initiatief van de gemeente en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort. Op deze site lees je over de zakelijke pijlers van de regio, inspirerende ondernemersverhalen en artikelen over duurzame initiatieven en netwerkplekken. Gevestigde en geïnteresseerde ondernemers kunnen hier ook terecht voor informatie en contact met het Amersfoort Business Team. Dit bevlogen, zeskoppige team staat als aanspreekpunt vanuit de gemeente klaar voor ondernemers.

Benieuwd naar wat ondernemen vanuit het hart voor Amersfoort betekent? In dit artikel lees je meer over de zakelijke speerpunten van de stad.

Gezond Stedelijk Leven

Gezondheid speelt zowel in de stad als de regio een belangrijke rol in alle ondernemingen. Door een combinatie van goed opgeleid talent, startups en gevestigde bedrijven worden ruimtelijke en maatschappelijke uitdagingen met vertrouwen tegemoet gezien. Er wordt intensief gezocht naar verbindingen en samenwerkingen op deze verschillende niveaus. Op AmersfoortBusiness.com lees je alles over de groene, gezonde en slimme initiatieven uit de regio. Bijvoorbeeld over circulair ondernemen, investeringen in de zorg en duurzame oplossingen.

Kenniseconomie

Amersfoort prijst zichzelf gelukkig met een uitstekend en divers onderwijsaanbod. Zo mocht de Keistad zich in 2020-2021 “Nationale Onderwijsstad” noemen. Dat de kenniseconomie gestaag groeit, blijkt wel uit de aanwezigheid van een MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht en universitaire opleiding SOMT. Deze onderwijsinstellingen zoeken actief de samenwerkingen met lokale bedrijven, organisaties en inwoners op.

‘Amersfoort is in vijftig jaar enorm gegroeid en ­gemoderniseerd, maar de historie en de ­mensen zijn nadrukkelijk ­centraal blijven staan’

Earth Valley

Het ecosysteem op de as Amersfoort – Utrecht heet Earth Valley. Dit kenniscluster werkt hard aan thema’s als duurzame bouw, energietransitie, mobiliteit en klimaatadaptatie. De gemeente Amersfoort werkt daarvoor nauw samen met de regionale ontwikkelingsmaatschappij ROM Utrecht Region, uiteenlopende bedrijven, organisaties en andere gemeentes in de provincie Utrecht. Wil je meer over Earth Valley weten? Ga dan naar AmersfoortBusiness.com. Hier vind je meer informatie over het ontstaan van dit ecosysteem, lopende projecten als Liendert Interactieve Visuele Ervaring (LIVE) en een brochure met informatie over Earth Valley.

Ontmoet het ABT

Het Amersfoort Business Team (ABT) zet zich namens de gemeente in voor groeiende en passende werkgelegenheid. Centraal in hun werkzaamheden staat een economie waar iedereen kan meedoen, gedreven door duurzaamheid. Via AmersfoortBusiness.com kom je gemakkelijk in contact met het ABT. Zij staan klaar voor ondernemers en denken mee over vraagstukken omtrent:

o verbindingen met lokale ondernemers en netwerken;
o verduurzaming van je bedrijf of organisatie;
o vestigingsvraagstukken in Amersfoort;
o ondersteuning op onderwijsvlak en het aantrekken van nieuw talent;
o het schakelen tussen jouw bedrijf en gemeentelijke afdelingen;
o Earth Valley als kennisomgeving in de regio.

Netwerkkansen

Onderlinge betrokkenheid zorgt voor een levendig ondernemersklimaat. Daarom worden er regelmatig interessante events en bijeenkomsten in Amersfoort georganiseerd. Zo ontstaat er gemakkelijk contact met professionals uit eigen sectoren of daarbuiten. Er zijn bijvoorbeeld bijeenkomsten en verenigingen speciaal voor midden- en kleinbedrijven, zzp’ers, startende en vrouwelijke ondernemers. Op AmersfoortBusiness.com vind je een handig overzicht met al deze interessante netwerkmogelijkheden.

 

www.AmersfoortBusiness.com

OntwikkelingenCommunicatie & MediaMarketingEemvallei