Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
JOB IN BEWEGING LAAT RUIM TWINTIG MENSEN DEELNEMEN AAN ONTWIKKELINGADVIES
19 juli 2021 | 1 minuten lezen

Melissa Albers van Job in Beweging heeft in december 2020 met succes 23 mensen mogen registreren als deelnemers aan het Ontwikkeladvies. Dit is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid die valt onder de regeling “NL leert door”. Ruim een half jaar later maakt Melissa de balans op.

De afrondende fase en laatste gesprekken zijn inmiddels ingegaan, waardoor voor Melissa het moment is aangebroken voor een korte terugblik. ‘Als Noloc erkend en gekwalificeerd loopbaanadviseur ben ik bij deze korte trajecten vooral bezig met zicht geven op kansen op de arbeidsmarkt, het helpen bij het kiezen van bijvoorbeeld de juiste (bij)scholing en het stellen van vragen als “Wie ben ik?” en “Wat kan ik?”. Vorig jaar heb ik gemerkt dat de bestaanszekerheid van zowel ondernemers als werknemers bij sommige branches en beroepsgroepen onder zeer hoge druk stond. Het was in die fase vooral belangrijk om een luisterend oor te bieden. Ik heb regelmatig gehoord: “Ik vind toch nooit ander werk” en “ik vind het super lastig om mezelf te verkopen”. Ik ben enorm trots te kunnen melden dat nu al 65 procent van deze deelnemers Via Ontwikkeladvies ander werk heeft gevonden en sommigen zelfs hun laatste coachingsessie hebben kunnen gebruiken om in te zoomen op hun nieuwe werk. Petje af voor deze doorzetters!’

 

OntwikkelingenDienstverleningOnderwijsinstellingAmersfoort