Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Gerard van den Tweel is ondernemer. Hij is algemeen directeur en eigenaar van Van den Tweel Groep BV en daarnaast honorair consul van de Republiek Suriname in Nederland. Motto: doe maargewoon, dan doe je gek genoeg.
info@vandentweel.nl | 0332471450

Sportzomer

15 juli 2021 | 2 minuten lezen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben geen groot sporter. Ik sta niet elke week op de crosstrainer in de sportschool, beul mezelf af op de tennisbaan of hijs mezelf in een wielerpakje om op de racefiets een rondje om de kerk te rijden. Degenen die wel eens een foto van mij zijn tegengekomen in een voetbaltenue met een bal voor mijn voeten, moet ik ook teleurstellen: het is geen momentopname van mijn warming-up om te gaan schitteren in het veteranenelftal, maar een ludiek plaatje voor het plakboek van deze ondernemer ter gelegenheid van het aangaan van een sponsorverplichting met de voetbalclub.

Geen echte sporter dus, alhoewel ik zonder schroom mag constateren dat ik een prima dribbel in huis heb. Mijn beste rushes maak ik niet met de noppen op het voetbalveld, maar netjes geschoeid op de werkvloer van mijn bedrijf. Hoewel mijn medewerkers niet altijd even gelukkig zijn met mijn vliegensvlugge loopsnelheid en de supersnelle counters waarmee ik de hele dag door overal blijf opduiken, ben ik trots op mijn conditie. Werk houdt mij in vorm. Het feit dat ik op mijn leeftijd nog steeds zeven dagen per week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat als een niet af te stoppen aanjager vooropga in de voorhoede van het bedrijf, is voor mij een vorm van (top)sport waar ik alleen maar meer energie van krijg. Of zoveel inspanning gezond is? Ik moet er ook wel wat voor laten. Ik rook niet, drink geen alcohol en probeer zo gezond mogelijk te eten. Mijn ontspanning vind ik door er af en toe een paar dagen tussenuit te gaan met mijn vrouw of in een gematigd tempo een ritje te maken op de motor. Even een uurtje achter de stuurknuppel van een klein vliegtuigje is voor mij ook puur temporiseren.

‘Wat mij betreft gaat de prachtige sportzomer van 2021 een heleboel mensen inspireren om in beweging te komen’
Dat ik als ondernemer mijn eigen methode om fit te blijven heb ontwikkeld, wil trouwens niet zeggen dat ik sport niet belangrijk vind. Integendeel! Goed draaiende sportverenigingen zijn van enorm belang voor een vitale gemeenschap. Door middel van sponsoring van diverse lokale clubs probeert mijn bedrijf het sporten ook actief te stimuleren. Zo zijn wij op dit moment hoofdsponsor van twee voetbalclubs in mijn woonplaats. Allemaal steun waarvan ik weet dat deze tevens indirect ten goede komt aan de werknemers van ons bedrijf; ook zij maken immers veelal deel uit van die lokale samenleving en kunnen zich in hun vrije tijd op een gezonde manier uitleven in hun sport.
Bovendien, het beste wat een ondernemer zich kan wensen zijn fitte werknemers. Zij zijn het kapitaal van de onderneming en wie goed in zijn vel zit presteert beter. Wat mij betreft gaat de prachtige sportzomer van 2021, met onder meer het EK Voetbal en de Olympische Spelen, een heleboel mensen inspireren om in beweging te komen. Misschien gooi ik er zelf ook nog een paar extra sprintjes tegenaan.
Eemvallei